Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

dinsdag 15 oktober 2013

Marelle Boersma: Stil Water


Stil Water
Stil Water by Marelle Boersma
My rating: 4 of 5 stars

Terwijl er een hittegolf over Nederland gaat, wordt in Zeeland een topmanager het slachtoffer van afpersing waarbij niet alleen zijn bonus, maar ook zijn leven op het spel staat.
Tijdens het duiken merkt Rona, marinebiologe van beroep, dat haar gezondheid tijdens het duiken met sprongen achteruit gaat.
Als dan blijk dat er tientallen bruinvissen dood aanspoelen is het meer reden voor Rona om de oorzaak uit te zoeken. Samen met een laboratorium uit Utrecht is ze van plan om alles tot de bodem uit te zoeken.
---
Waardering
De vier sterren heb ik niet voor niets gegeven. Het boek is spannend en anders dan ik gewend ben. Helaas heb ik nooit echt goed beschreven waarom ik deze mening heb gebaseerd. Het is overigens een van de auteurs waarvan ik de boeken nog een keer wil gaan lezen en ik hoop dan een goed onderbouwde mening te kunnen noteren.
---
Over Marelle Boersma. Als geboren Arnhemse heeft ze zich gesetteld in Wageningen. Zij is daar verbonden aan de Wageningse Universiteit. Haar vakgebied is wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Naast analist is Marelle ook schrijfdocent en eigenaar van Taaltastisch, een bedrijf gespecialiseerd in het helpen met het verhaal van bedrijven. Als auteur schrijft Boersma vooral over actuele thema's of thema's die door haar boeken juist weer in het nieuws komen. Ze heeft onder andere geschreven over Cosmetische chirurgie (Complex), (mantel)zorg voor familie (Moederziel) en moederschap vs jeugdzorg (Vals Alarm). Allemaal onderwerpen die nu heel hot in het nieuws staan, wegens bezuinigingen of wanbeleid. Daarnaast komt er rond 2 december 2013 een boek over stalking uit genaamd "Ik volg jou".
Marelle Boersma verzint de verhalen niet, maar roept via verschillende wegen mensen op om met haar over een bepaald onderwerp in gesprek te gaan en verwerkt deze verhalen in een fictief verhaal.
Daarnaast laat Boersma voor haar laatste boek haar lezers meedenken over de omgeving en personages van het verhaal.
Over Marelle zelf, over haar bedrijf en over "ik volg jou" zijn op de volgende sites informatie te vinden.
https://www.goodreads.com/author/show/4995208.Marelle_Boersma
http://www.marelleboersma.nl/
http://www.taaltastisch.com/
http://schrijfeenthriller.wordpress.com/
---
Overige boekinformatie
Uitgeverij: Ellessy Uitgeverij
ISBN: 90.7696.890.x
271 pagina's; Paperback




View all my reviews

Geen opmerkingen: