Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 17 oktober 2013

Stephen King: De storm van de eeuw. Een oorspronkelijk scenario


De storm van de eeuw. Een oorspronkelijk scenario
De storm van de eeuw. Een oorspronkelijk scenario by Stephen King
My rating: 4 of 5 stars

Het zou de Storm van de Eeuw zijn en hij komt genadeloos opzetten. De bewoners van Little Tall Island kennen hun stormen, alleen deze is anders. Heel anders. Buiten de wind en regen brengt de storm meters hoge sneeuw mee. En nog iets anders. Iets dat men niet kent en wilt kennen. En wat men liever niet had gekend.

Als de storm komt opzetten, komt de eerste bewoner om het leven. André Linoge zit echter op de stoel van Martha Clarendon, te wachten tot ze hem komen halen. Want hij is niet voor niets op het eiland gekomen. Als Mike Anderson en de rest van de eilandbewoners André ontmoeten is het gedaan met de rust. André wilt maar een ding. Hij doet de bewoners een voorstel: 'Als jullie me geven wat ik wil, ga ik weg.'
Het voorstel is ongelooflijk en voelt als een droom, maar de andere kant het niet inwilligen van de eis, levert alleen maar nog meer doden. Dus wat doe je dan...?
---
Stephen King heeft je weer te pakken. Het is een ongelooflijk goed verhaal, waar je gewoon kippenvel van krijgt. Het verhaal is apart geschreven. Het is in scriptvorm. Het was ook bedoelt voor een film die er ook echt is gekomen. Het is een verhaal waar je stil bij staat. Wat zou jij doen? Zou jij afgesloten van de wereld de vraag accepteren of zou je vechten tot het eind? Stephen King weet je het gevoel te geven betrokken te zijn bij het geheel en je leeft mee met de bewoners.

De vier sterren geef ik omdat ik het een aparte manier van schrijven vind. De korte zinnen maken dat je het boek sneller leest, omdat het gewoon lekker weg leest.
Daarnaast is dit een van zijn beste boeken, waar de spanning in te snijden is. De Thril is hier echt te vinden. Juist door de combinatie van spanning en de korte zinnen kan je beter een beeld vormen van het geheel en voel je de emoties mee.
---
Stephen King geboren in 1947 in Portland, Maine. Opgevoerd door alleenstaande moeder die uiteindelijk overlijdt op 59 jarige leeftijd.
In 1970 studeert King af aan de Universiteit van Maine in Engels met een graad om les te geven op de middelbare school. Tijdens zijn studentenleven verfijnd King zijn schrijfstijl ondanks dat meerder uitgevers zijn manuscripten afwijzen.
In 1971 trouwt hij met Tabitha Spurce. Zij nog een student en hij nog geen vast inkomen, leven op de rand van de samenleving. Als in 1974 Carrie uitkomt breekt King door. Hij schrijft verschillende boeken en wordt uiteindelijk de koning van de horror. Om te bewijzen dat hij ook andere genres kan schrijven, bedenkt hij zijn alter-ego Richard Bachman. Deze auteur overlijdt uiteindelijk nadat publiekelijk bekend werd dat King achter Bachman zat.
In 2000 krijgt King een ongeluk wat hem bijna zijn leven kostte. Vele breuken en operaties later is King redelijk genezen.
Stephen King is naast auteur ook filmdirector, scriptschrijver, muzikant.
Meer informatie over Stephen King, Tabitha King en hun kinderen is te vinden op de onderstaande sites.
https://www.goodreads.com/author/show/3389.Stephen_King
http://www.stephenking.com/the_author.html
http://www.imdb.com/name/nm0000175/
http://www.stephenking.nl/
---
Overige boekinformatie
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN: 978 90.245.4519.6
426 pagina's; Pocket

Het boek is uitgebracht als TV-film in 1999. Colm Feore speelt hierin André Linoge en Tim Daly als Mike Anderson.
http://www.imdb.com/title/tt0135659/



View all my reviews

Geen opmerkingen: