Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

dinsdag 15 oktober 2013

Stephen King: Rosie


Rosie
Rosie by Stephen King
My rating: 3 of 5 stars

Na 14 jaar huwelijk besluit Rosie, na een gevecht met haar man, om te scheiden van Norman. Rosie probeert op een andere plek een nieuw leven op te bouwen. Maar Norman wilt wraak en gaat haar achterna. Hij stalkt haar en bedreigt haar.
Tijdens een van haar vluchten loopt ze een pandjeshuis in en ziet daar een schilderij die een enorme aantrekkingskracht op haar uitoefent. Rose besluit het schilderij te kopen en bezegeld hiermee haar lot en dat van haar ex. Het wordt een slagveld waarbij er maar een de winnaar kan zijn.
---
Waardering
Het is een intrigerend verhaal waarin het gevecht tussen man en vrouw goed wordt beschreven als de spanning te hoog wordt. De pijn, verdriet en angst zijn voelbaar en je leef mee met Rosie en wordt kwaad op Norman. Maar het belangrijkste is dat je ziet dat Rosie langzaam verandert van bang muisje in een sterke, onafhankelijke vrouw.
Drie sterren heb ik in 2006 gegeven met de bovenstaande onderbouwing.
---
Stephen King geboren in 1947 in Portland, Maine. Opgevoerd door alleenstaande moeder die uiteindelijk overlijdt op 59 jarige leeftijd.
In 1970 studeert King af aan de Universiteit van Maine in Engels met een graad om les te geven op de middelbare school. Tijdens zijn studentenleven verfijnd King zijn schrijfstijl ondanks dat meerder uitgevers zijn manuscripten afwijzen.
In 1971 trouwt hij met Tabitha Spurce. Zij nog een student en hij nog geen vast inkomen, leven op de rand van de samenleving. Als in 1974 Carrie uitkomt breekt King door. Hij schrijft verschillende boeken en wordt uiteindelijk de koning van de horror. Om te bewijzen dat hij ook andere genres kan schrijven, bedenkt hij zijn alter-ego Richard Bachman. Deze auteur overlijdt uiteindelijk nadat publiekelijk bekend werd dat King achter Bachman zat.
In 2000 krijgt King een ongeluk wat hem bijna zijn leven kostte. Vele breuken en operaties later is King redelijk genezen.
Stephen King is naast auteur ook filmdirector, scriptschrijver, muzikant.
Meer informatie over Stephen King, Tabitha King en hun kinderen is te vinden op de onderstaande sites.
https://www.goodreads.com/author/show/3389.Stephen_King
http://www.stephenking.com/the_author.html
http://www.imdb.com/name/nm0000175/
http://www.stephenking.nl/
---
Overige boekinformatie
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN: 90.245.0758.8
459 pagina's; Pocket



View all my reviews

Geen opmerkingen: