Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 6 oktober 2013

Sulitzer: De groene koning


De groene koning
De groene koning by Paul-Loup Sulitzer
My rating: 2 of 5 stars

Een Amerikaanse luitenant ontdekt tijdens de bevrijding van een nazi-dodenkamp tussen een stapel lijken, meer dood dan levend, een jongen van nauwelijks 17 jaar. Het verhaal van Reb Michael Klimrod – De Groene Koning –is begonnen. Het boek volgt de hoofdpersoon op zijn wraaktocht naar de nazi’s die zijn vader hebben vermoorden op zijn weg naar succes en onvoorstelbare rijkdom. Reb bouwt een geheim miljardenimperium op van 1867 maatschappijen, bestaande uit o.a. olievelden, goudmijnen, casino’s en supertankers. De Groen Koning wordt door vele beroemde en machtige mensen bewonderd. Toch ontbreekt er iets aan zijn leven. Want Reb Klimrod heeft een ideaal…

Ik vond het boek niet zo interessant. Het gedeelte waarin Klimrod is gevonden was apart, maar het verdere verhaal vond ik tegenvallen. Daarnaast kan ik me op het moment weinig herinneren hoe ik het boek verder vond, maar dan kan ik eruit opmaken dat het boek me niet echt heeft geboeid. Jammer misschien, maar de schrijfstijl trekt me ook niet echt aan. Daarom maar 2 sterren.
---
Over de auteur zijn er verschillende dingen geschreven in het Frans. Helaas kan ik het niet lezen. Wat ik er wel uit heb kunnen halen is dat hij is geboren in 1946. Op Wikipedia wordt tevens geschreven dat hij zijn kennis over financiën vaak gebruikt in zijn boeken. Dat is in ieder geval wel te zien in De Groene Koning.
---
Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Strengholt's boeken
ISBN: 90.6010,616.4
411 pagina's; Hardcover



View all my reviews

Geen opmerkingen: