Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 6 oktober 2013

Ka-Tsetnik 135633: De vuurroos


De vuurroos
De vuurroos by Ka-Tsetnik 135633
My rating: 4 of 5 stars

Het verhaal gaat over Harry en zijn geliefde Sanya. Hij wilt naar Palestina emigreren als ze worden geconfronteerd met de Nazi-wetgeving. Sanya durft niet en wilt naar haar vader luisteren die niet wilt dat ze naar Palestina komen. Harry die bij Sanya wilt blijven, luistert naar haar en hiermee bepalen ze hun lot. Ze doorstaan de ontberingen van de Getto, maar als ze uiteindelijk in Auschwitz-Birkenau terecht komen, merken ze dat het steeds zwaarder wordt om te overleven. Ze leven gescheiden, maar ze blijven elkaar trouw in de liefde, waarbij ze hopen dat ze hiermee overleven. Maar dan vindt Harry het lichaam van Sanya en weet hij niet meer hoe hij verder moet. Maar dan komt er hulp uit onbekende hoek.

Beter dan Moni is hier de emotie te voelen tussen de twee geliefden. Niets ten nadele van Moni, maar hier maak je het hele verhaal mee en voel je de emoties tussen de geliefden. De verschillende plekken worden realistisch weergegeven en zijn voelbaar. Dit maakt het verhaal levender. Daarom de vier sterren die ik het boek heb gegeven.
---
Over de auteur is weinig bekend of te vinden, buiten Wikipedia.
Wat mij bekend is, is dat Ka-Tsetnik 135633 het nummer is waaronder de auteur was geregistreerd als gevangene van Auschwitz.
---
Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Kadmos
ISBN: 90.679.0009.5
197 pagina's; Hardcover



View all my reviews

Geen opmerkingen: