Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

vrijdag 18 oktober 2013

Martin Cruz Smith: Gorki Park


Gorki Park
Gorki Park by Martin Cruz Smith
My rating: 4 of 5 stars

In Moskou worden er drie lijken gevonden. De lichamen zijn bevroren, maar een ding is duidelijk het betreft een driedubbele moord. Arkady Renko moet de moorden onderzoeken, maar merkt al snel dat hij hier en daar tegen wordt gewerkt. Hij zet door om met gevaar voor eigen leven zijn taak te volbrengen.
---
Martin Cruz Smith heeft Renko zo ontzettend goed neergezet. Renko is briljant, gevoelig en cynisch over bijna alles, behalve zijn beroep.
Hij heeft een vechtlust en een doorzettingsvermogen.
Cruz Smith schrijft soms een beetje omslachtig. Af en toe wordt het boek een beetje langdradig en vermoeiend. Maar juist omdat het de hoofdpersoon zo goed is neergezet en hiermee het verhaal bezig houdt is het boek vier sterren waard.
---
Over de auteur:
Zoon van een witte jazzmuzikant en een Indiaanse zangeres. Groeide op in Reading Pennsylvanië met zijn een jaar oudere broer Jack.
Studeerde in 1964 af aan de Universiteit van Pennsylvenië en werd journalist waar hij aan diverse tv en radiozenders was verbonden en ook contactpersoon was voor de Associated Press.
Cruz Smith heeft de naam Cruz toegevoegd aan zijn naam als eerbetoon aan zijn grootmoeder.
Hij leest zijn eigen boeken niet meer zodra deze worden gepubliceerd om te voorkomen dat hij alleen maar de fouten en onvolkomenheden ontdekt van wat hij eigenlijk had willen schrijven.
Smith heeft een aantal prijzen gewonnen met Gorki Park die later ook nog goed werd verfilmd. Daarnaast heeft hij al diverse boeken met Renko als hoofdrolspeler geschreven waaronder "Wolf eet hond" dat in 2004 werd uitgebracht en met lovende recensies werd ontvangen.

Meer informatie over Smith en zijn boeken kan je vinden op zijn site
http://www.martincruzsmith.com/
of op de Goodreadspagina
https://www.goodreads.com/author/show/8258.Martin_Cruz_Smith
---
Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Isbn: 90.245.1383.9
367 pagina's; pocket




View all my reviews

Geen opmerkingen: