Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 6 oktober 2013

Gérard de Villiers: Dood Joesjtsjenko !


Dood Joesjtsjenko !
Dood Joesjtsjenko ! by Gérard de Villiers
My rating: 2 of 5 stars

Viktor Joestsjenko is een presidentskandidaat in de Oekraïne. Tijdens zijn campagne is er een aanval op hem gedaan. Om er achter te komen wie de opdracht heeft gegeven wordt Malko Linge ingezet.
Linge is een CIA agent die vaker over de wereld opdrachten heeft uitgevoerd die niet direct verbonden mochten worden met de VS.
Tijdens zijn speurtocht heeft Linge te maken met sluwe tegenstanders die er alles aan willen doen om hem dood te hebben en aan een behulpzame assistente van de ambassade die hem overal mee steunt.

Het is een snel en makkelijk boekje dat je gewoon weg kan leggen als je iets te doen hebt of met een ander boek bezig bent. Je kan merken dat het een mannenboek is waarin beschreven wordt hoe de vrouw eruit ziet en de seks wordt hierin beschreven als de gewoonste zaak van de wereld overal en bijna altijd. De actie vond ik matig en ik had van de SAS boeken toch wel meer verwacht dan dit. Ben blij dat ik er maar een heb om te lezen. Het verhaal komt wat slecht naar voren met de weinige actie en de te veel aan seks. Daarom maar twee sterren.
---
Over de auteur zelf is weinig te lezen, behalve op Wikipedia. Dit heeft niet mijn voorkeur om hier informatie volledig over te nemen, vooral omdat het niet te verifiëren is. Daarom alleen het volgende: Geboren in 1929. Hij is een Franse auteur, journalist en redacteur.
Zijn boeken zijn goed onderbouwd en op de actualiteiten gericht. Ook de geopolitiek is kenmerkend voor hem. Hij is hiervan goed op de hoogte. Zijn SAS boeken verwijzen naar de titel van Malko Linge (Son Altesses Sérénissime = zijne koninklijke hoogheid) en naar de Special Airforce Service van de Britten. Het eerste deel kwam uit in 1965 en er zijn nu ruim 180 boeken uitgebracht.
De Villiers is een Goodread auteur:
https://www.goodreads.com/author/show/26376.G_rard_de_Villiers
Daarnaast is er een Frans/Engelse website over zijn boeken:
http://www.editionsgdv.com/
---
Overige boekinformatie:
©2005 Éditions Gérard de Villiers, Paris
Orginele titel: Tuez Iouchtchenko!

©2007 A.W. Bruna Uitgevers B.V. / Zwarte Beertjes pocket
ISBN:9789046112311
Zwarte beertjes 3238
Vertaling: Maarten Meeuwes

(G2013/31)

View all my reviews

Geen opmerkingen: