Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 17 oktober 2013

Umberto Eco: De naam van de roos


De naam van de roos
De naam van de roos by Umberto Eco
My rating: 5 of 5 stars

Franciscaner monnik William Baskerville, komt op verzoek in een welvarende klooster in Noord-Italië. Het jaar is 1327. Tijdens zijn verblijf gebeuren er allemaal apocalyptische verschrikkingen. Er worden misdaden gepleegd. Alles duid in de richting van de labyrintvorimige bibliotheek. Baskerville wordt al snel aangesproken om een onderzoek in te stellen en met zijn pupil ontdekt hij de meest verrassende gebeurtenissen en oorzaken. En dringt hierbij steeds dieper in de geheimen van de abdij.
---
Een ongelooflijk goed boek, waarbij ik af en toe mijn adem inhield om alles te kunnen bevatten. Een boek met zoveel pagina's (535 pg) heb ik in een voor mijn doen korte tijd uitgelezen alsof mijn leven er vanaf hing.
Het is ongelooflijk goed beschreven en de sfeer in het boek neemt je mee het verhaal in. William Baskerville wordt neergezet als een goede leermeester. Het verhaal wordt vertelt uit het oogpunt van zijn pupil. Dit maakt het verhaal apart omdat de pupil ook eigen belevenissen meemaakt in de abdij.
Vijf sterren omdat het me heeft kunnen boeien, ontroeren en vast heeft kunnen houden ondanks het aparte oogpunt waaruit het verhaal is verteld.
Een mooi gesitueerd verhaal, met wendingen die je niet verwacht.
Een boek waar je naar teruggrijpt als je iets meer wilt dan alleen een thrill.
---
Umberto Eco is geboren in Alexandrië in 1932. Zijn vader diende in drie oorlogen, maar was accountant. Hij leerde zijn zoon ontzettend veel over wetgeving in de hoop dat hij die studie zou volgen, maar in plaats daarvan koos Eco voor middeleeuwse filosofie en literatuur. Hij wist in 1954 zijn graad te halen. In 1962 trouwt Eco en begint hij definitief met schrijven. Maar zijn bekendheid kwam pas in 1980 met het boek "De naam van de Roos".
Informatie is te vinden op http://www.umbertoeco.com/en/
---
Overige boekinformatie
Uitgeverij: Bert Bakker
ISBN: 9060199944
535 pagina's; Paperback


Het boek is in 1986 verfilmd door Jean-Jaques Annaud met Sean Connery in de hoofdrol en Christian Slater als zijn pupil. De consulent voor de film was de Franse mediëvist Jacques Le Goff.



View all my reviews

Geen opmerkingen: