Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

maandag 15 juli 2013

Koji Suzuki: Ring


Ring
Ring by Koji Suzuki
My rating: 3 of 5 stars

4 tieners vinden op natuurlijke manier de dood. Iedereen door een hartstilstand. Niemand legt het verband, totdat Kazuyuki Asakawa, journalist van beroep en oom van een van de tieners, bij toeval achter het verband tussen de vier doden komt. Alle vier zijn ze om hetzelfde tijdstip overleden.
Asakawa onderzoek start bij een vakantiepark waar de vier samen een videoband hebben gekeken.
Samen met zijn vriend Ryūji Takayama gaat Asakawa op onderzoek uit en stuiten op de verdwijning van Sadako Yamamura 25 jaar geleden, een vrouw die mogelijk iets te maken heeft met de mysterieuze videoband.

Mijn eerste kennismaking met deze auteur maakt wel dat ik het vervolg van deze serie wil lezen. De vertaling is niet moeilijk geschreven en men heeft het zo vertaalt dat er geen Japanse woorden staan die niet te begrijpen zijn. Het verhaal op zich is al apart omdat het een combinatie is van horror en fantasie. Horror omdat mensen komen te overlijden zonder duidelijke redenen en fantasie omdat het boek toch ergens wel heel ver te zoeken is met zijn paranormale gaves die hierin worden beschreven. Juist daarom is het boek het waard om te lezen. De film heb ik niet gezien, maar volgens mij zijn er wel duidelijk verschillen zoals ik heb kunnen begrijpen uit de verschillende verhalen.
Het boek heeft in ieder geval de neutrale drie sterren verdient op basis van leesbaarheid en verhaal. Het had best wel spannender gemogen. Meer prikkeling in van de fantasie zou mooier zijn geweest. Maar de briljante connectie tussen videoband kopieren als virus is toch wel heel apart.

Boekinformatie:
Uitgeverij: A.W. Bruna uitgevers
ISBN: 9789022989203
235 pagina's;

(G2013/22)

View all my reviews

Geen opmerkingen: