Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 7 juli 2013

A.C. Baantjer: De Cock en een veld papavers


De Cock en een veld papavers
De Cock en een veld papavers by A.C. Baantjer
My rating: 3 of 5 stars

‘Waarom zit het ons nooit eens een keertje mee,’ beklaagt rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, zich tegenover zijn jeugdige assistent Vledder. Ze zitten met een zeer netelige kwestie.

Jasper van de Gouwenaer, bijgenaamd de Blonde Neger, wordt gevonden in zijn flatje… dood, met een dolk in zijn rug. De Cock wordt ervan beticht de hand te hebben gehad in de arrestatie van Jasper. Het staat in de krant!

Maar waren het wel twee rechercheurs van bureau Warmoesstraat die Jasper ’s middags ophaalden bij het transportbedrijf waar hij werkte? En hoe past een veld papavers, de nachtmerrie van de echtgenoot van Jaspers minnares, in het onderzoek naar de gruwelijke moord?

Er vallen heel wat losse eindjes aan elkaar te knopen voordat De Cock in deze zaak drie moorden oplost, gepleegd tegen de achtergrond van een beestachtig bedrijf: mensensmokkel.

Voorspelbaar verhaal, makkelijk leesbaar, maar wel vermakelijk. Het is een lekker leesboek wat je tussendoor leest en waar je even niet bij hoeft na te denken. Een moord, een aantal mogelijke daders en De Cock en Vledder die uitzoeken wie het heeft gedaan. Altijd weer de vrouw van De Cock op het eind die bepaalde vragen stelt om het verhaal compleet te maken. Voor de reeks is het een lang loper en daardoor juist wel goed, maar de voorspelbaarheid brengt het verhaal niet hoger dan drie sterren voor mij. Misschien dat het ik het boek nog een keer zal lezen en een nieuwe beoordeling zal geven, maar op dit moment blijven het drie sterren.
==
Boekinformatie:
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 90.261.1898.8
139 pagina's; paperback(less)



View all my reviews

Geen opmerkingen: