Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

dinsdag 9 juli 2013

John Baldwin Marr: De elfde plaag


De elfde plaag
De elfde plaag by John Baldwin Marr
My rating: 4 of 5 stars

Inhoud:
Een grote zwerm onschuldige bijen valt toeristen aan en doodt er twaalf... Twee kinderen worden getroffen door een mysterieuze ziekte en sterven een gruwelijke dood. Te laat herkent men de symptomen van een van de meest dodelijke virussen ter wereld: anthrax.
Ten einde raad roepen de ouders van een van de slachtoffers de hulp in van Jack Bryne, vermaard viroloog en oprichter van ProMED, een internationaal medisch computernetwerk. Hij stuit al snel op een even onthutsende als ongelooflijke waarheid: een psychopaat laat de tien bijbelse plagen herleven door middel van bioterrorisme. Hij zet micro-organismen in als onzichtbaar, dodelijk en onoverwinnelijk vernietigingswapen. En schijnbaar willekeurige mensen zijn daarvan op bloedstollende wijze het slachtoffer.

De FBI vindt het verdacht dat Bryne zoveel weet. Zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans krijgsgevangenenkamp, waar geëxperimenteerd werd met dodelijke biologische wapens, zou iedereen waanzinnig maken. Is Bryne niet zelf het brein achter de dodelijke plagen?

Onder hoogspanning probeer Bryne de psychopaat te traceren, voordat alle bijbelse plagen zijn volbracht en de aarde voorgoed in duisternis zal zijn gehuld. En dan moet de elfde plaag nog komen...

Waardering:
Het is een boek waar je nachtmerries van zou kunnen krijgen en het wakkert achterdocht aan. Je zou alles willen laten onderzoeken wat je koopt, krijgt of vindt.
Het boek dat voor 11/09/2001 is geschreven laat duidelijk zien dat de mens bang is voor zichtbare dingen, terwijl het juist de kleinste of onzichtbare dingen zijn die dodelijk kunnen zijn.
De lezer wordt continu op het verkeerde been gezet en het eind laat zich zeker niet snel verklappen. Een geniaal boek waarin wordt laten zien wat kan gebeuren en wat er gedaan moet worden en daarnaast dat de mens van helper tot verdachte wordt gemaakt. Het geeft een duidelijk beeld waarom iedereen maar zijn gang kan gaan.
Juist omdat het boek zo goed is geschreven en je laat zien wat er kan gebeuren heb ik dit boek als een van de weinige boeken beoordeeld. Het heeft van mij 4 sterren gekregen omdat het je meesleept en de vertelling van het geheel maakt het zo eng dat je wilt weten wat er precies gebeurt. Balwin Marr weet de trant aan te houden tot het eind en zet je continu op het verkeerde been.

Boekinformatie:
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 90.225.2420.5
406 Pagina's; Paperback



View all my reviews

Geen opmerkingen: