Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 7 juli 2013

Cees Koring: Bureau Warmoesstraat; de bewogen geschiedenis van een politiepost


Bureau Warmoesstraat; de bewogen geschiedenis van een politiepost
Bureau Warmoesstraat; de bewogen geschiedenis van een politiepost by Cees Koring
My rating: 3 of 5 stars

Inhoud:
Bureau Warmoesstraat, midden in het Amsterdamse wallengebied, 'de meest criminele vierkante kilometen van ons land'. Beroemd en berucht, zelfs tot ver buiten onze grenzen.

Bureau Warmoesstraat is onlosmakelijk verbonden met prostitutie, drugs en gokken. Het stond centraal in ontelbare zaken die landelijk nieuws werden: de moord op Magere Josje en andere prostituees, de brand met dodelijke afloop in het sekspaleis Casa Rosso, de (drugs)rellen op de Zeedijk, de Chinezenoorlog in de jaren zeventig. De reputaie van het bureau werd bezoedeld door corruptie, maar tegelijkertijd had bureau Warmoesstraat in het Amsterdamse korps een voorbeeldfunctie: je was geen echte diender als je daar nooit de sfeer had geproefd.

Bij de sluiting van het bureau beschrijft journalist Cees Koring passages uit de bewogen geschiedenis van het bijna honderd jaar oude bureau. Bureau Warmoesstraat is een spannend geschreven documentaire over een politiepost die het mede het gezicht bepaalde van de Amsterdamse 'warme buurt'.

Waardering:
Allemaal korte verhalen over wat dhr. Koring heeft beleeft tijdens zijn werk op de Warmoesstraat. De Warmoesstraat is vooral bekend van de verhalen van Baantjer, maar ook in dit boek kom je oude bekende tegen.
Het boek is niet anders dan de rest, maar doordat het korte verhalen zijn is het boek niet echt voorspelbaar. Maar het is niet echt een thriller, maar meer een biografie. De drie sterren zijn hier op zijn plaats, omdat het gewoon makkelijk geschreven is.

Boekinformatie:
Uitgeverij: Bzztôh
ISBN: 90.5501.725.6
224 pagina's; paperback



View all my reviews

Geen opmerkingen: