Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 22 februari 2015

Adrian Stone - Ziel van de Duivel




We zijn terug bij Marak en zijn vrienden en vijanden. Er zijn een aantal jaren verstreken en Egon en Armana zijn al een aantal jaren een koningspaar met kinderen. Marak reist nog steeds door het Carolia als rechter en vindt zijn rust bij de Druïden op Furka. De band tussen hem en Tania is versterkt en dieper. Hij kan op Furka zijn droomloze slaap houden.
Valdis is gegroeid en leidt de Cataristen en hij is uit op wraak, maar ook op rust. Het is een ongeleid projectiel dat doet wat hij wil en krijgt wat hij wil. Mensen zijn bang voor hem, maar zijn aanhang groeit. Doordat de twee hoofdgodsdiensten Viguru en Vorg zich steeds meer gaan roeren, maakt Valdis met de Cataristen daar mooi gebruik van. Er ontstaat een oorlog, want het doel van Cataris is nog steeds: De alleen heersende godsdienst binnen Carolia en Cataris wil dat met behulp van Valdis bereiken. De opmars is begonnen. Langzaam vallen de verschillende steden in Carolia en de Cataristen stijgen in aantallen. Doordat de toevoer van furkahout is gestopt, het is in handen van Cataris, weet men niet hoe de toekomst eruit ziet. Maar Marak zou Marak niet zijn als hij een oplossing probeert te zoeken en de oplossing is Cataris doden als hij in een menselijk lichaam zit en niet in de vierde dimensie. Marak geeft aan dat hij Cataris gaat zoeken om hem zo te doden. Samen met Tania gaat Marak op zoek naar de kerk van furkahout om de toekomst van Carolia en de godsdiensten te redden. Maar hiervoor zal de prijs hoog zijn. Heel hoog en de vraag is of Marak en Tania dan wel op tijd zullen zijn. Want Valdis en Cataris zijn niet te stoppen en zijn op weg naar Sepura.

Het verhaal is rond. De vragen zijn beantwoord en het boek is gesloten voor Marak en Carolia.  Een pracht verhaal dat tot het eind vast heeft gehouden. Thuis kon ik niet lezen. Maar dit boek, mijn reisboek, bleef me vasthouden. Ik heb de laatste pagina's uitgelezen op zaterdag omdat ik niet kon wachten op de maandagochtend.   Het was perfect. Het verhaal liep en de spanning was te voelen. Spanning tussen Tania en Marak, maar ook oorlogsspanning was te voelen door het boek heen. Het boek sloot aan op de vragen uit het boek "De zoon van de Duivel".   

De vijf sterren... Gekregen omdat het boek de trilogie afgerond heeft zonder open vragen te houden. Het verhaal is rond. Een mooi begin met een mooi, maar toch ook een verdrietig einde. De liefdes tussen Egon, Armana, Marak en Tania is voelbaar. Je voelt tevens door de boeken heen de jaren gaan. En toch ben je hen blijven volgen alsof het je eigen vrienden zijn. En dat maakt het boek mooi.   De schrijfstijl is simpel, maar juist daarom heerlijk om te lezen. Het verhaal in zijn totaal is de 5 sterren zeker waard. In ieder geval voor mij.

===
Over Adrian Stone kan je lezen op de onderstaande sites:

===
Boekinformatie:
©2010 Adrian Stone en Luitingh Fantasy uitgeverij
Omslagontwerp: Mariska Cock 
Omslagillustratie: Jesse van Dijk 
Auteursfoto: Fotostudio Jacobson 
Kaart: Peter Schravendeel 

ISBN: 9789024573899

Opdracht: Met dank aan mijn ouders, Peter Braker, Ada Engel, Kors Jan Snoeij en Peter Schravendeel. Voor hun inzichten en hun steun. 
Daarnaast een speciaal woord van dank aan mijn redacteur, Gerard Suurmeijer. Zijn kritische blik is van onschatbare waarde geweest bij het tot stand komen van de Duivelstrilogie.


[G2014/04]

Geen opmerkingen: