Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 22 februari 2015

John Saul - Schaduwen uit het verleden

De vijftienjarige Matt Moore leeft heel gelukkig met zijn moeder Joan en stiefvader Bill Hapgood, totdat zijn dementerende grootmoeder Emily bij hen komt wonen. Ze staat erop dat de kamer van haar overleden dochter Cynthia opnieuw in de oorspronkelijke staat wordt ingericht. Tijdens een jachtpartij met stiefzoon Matt wordt Bill gedood. De verdenking valt op Matt, vooral als plotseling bekenden van hem verdwijnen. Maar waarom zou Matt zijn sympathieke stiefvader willen vermoorden?

Helaas geen beschrijving waarom vier sterren.

---
John Saul is geboren in 1942 in Pasadena, Californië. Hij groeide op in Whittier en haalde zijn diploma in 1959 van de Whittier High School.
Na verschillende opleidingen aan net zoveel beroepsopleidingen te hebben gevolgd zonder het behalen van een diploma of graad, besloot hij van school te gaan en auteur te worden. In de daarop 15 jaar schreef Saul verschillende manuscripten en had hij verschillende baantjes. geen enkele uitgever zag iets in zijn verhalen, totdat zijn agent bij Dell terecht kwam. Daar wilden ze niets kopen, maar vroegen ze hem of hij een psychologische thriller kon schrijven. Saul maakte een verhaallijn, schreef het uit en hoopte dat het goed genoeg was. Zowel zijn agent als Dell waren laaiend enthusiast en zagen in dit verhaal een bestseller. Dell pakte groots uit. Advertenties en TV spots voor deze onbekende auteur werden gemaakt. En het slaagde. Saul werd in een klap wereldberoemd. Suffer the Children was geboren. Alle boeken die erna kwamen, kwamen wel in de Bestsellerlijsten en zijn boeken werden wereldwijd uitgebracht en in verschillende talen vertaalt. De boeken werden uitgegeven door uitgeverijen die zijn verbonden aan Random House. Naast auteur is Saul ook acteur, scriptschrijver en is 1 van zijn boeken in 1984 uitgebracht als film.
Meer informatie over John Saul is te vinden op een van de onderstaande sites.

---
Overige boekinformatie
©2000
Oorspronkelijke titel: Nightshade
©2001 The House of Books
Vertaling: Henk Popken
Omslagdesign: Sjef Nix

ISBN: 9789044301564

331 pagina's; Paperback

Geen opmerkingen: