Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 22 februari 2015

Suzy McKee Charnas: Het web van de vampier

De jager wordt in dit boek zelf opgejaagd door voortdurende veranderingen in zijn psychische make-up. De jager is de schijnbaar onsterfelijke doctor Edward Weyland antropoloog en etnograaf. Zijn specialiteit is het analyseren van dromen. Zijn ware aard dwingt hem echter met vaste regelmaat tot intieme betrekkingen met collega's en studenten. Het begint allemaal op het terrein van een universiteit waar de voortdurende verwelkende vampier hunkert naar het bloed van de weduwe, Katje de Groot. Maar zij, een Zuid-Afrikaanse, is een formidabele tegenstandster. Het een en ander verloopt niet volgens plan en doctor Weyland belandt zelfs tijdelijk in gevangenschap in een New Yorks appartement. Wanhopig probeert hij grip te krijgen op zijn bestaan door in psychoanalyse te gaan bij de doctor, Floria Landauer. Opnieuw met verrassend resultaat, zowel voor de lezer als voor de vampier.

Omdat ik, toen ik het boek las, nog geen beoordelingen en mening gaf over boeken is het voor mij niet mogelijk om nu een juiste waardering aan het boek te geven. Ik hoop in de aankomende jaren tijd te vinden om het boek weer op te pakken om opnieuw te lezen, zodat ik ook dit boek een waardering kan geven.
---
Geboren uit een joods gezin. Ze is opgegroeid in een artistiek gezin en woont nu in New Mexico met haar man die advocaat is.

Ze ging naar de High School of Music and Art en ging naar Barnard College waar ze haar major in Economic History behaald.

Ze ging naar Afrika via de Peace Corps voor 2 jaar. Via lesgeven in Nigeria kwam ze er achter dat het Amerikaanse leersysteem niet voldeed aan de internationale eisen. Veel al omdat ze niet alles leerden wat er te leren valt.

Na de jaren in de Peace Corps behaalde ze haar Masters in lesgeven aan de universiteit van New York en ging lesgeven.

Meer informatie over Suzy is te vinden via :

---
©1980
Oorspronkelijke titel: The Vampire Tapestry
©1984 Meulenhoff *M
Vertaling: Alistair Schuchart

ISBN: 90.290.4678.3

312 pagina's; Paperback

Geen opmerkingen: