Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 22 februari 2015

Sophie Lucas: Reigers vlucht

Ik geef het boek 4 van 5 sterren

Er dreigt oorlog in het keizerrijk Yuan.

De jonge prinses Mei Lin kan zich moeilijk schikken in de ceremoniƫle rol die in het keizerrijk voor haar is weggelegd. Wanneer ze kennismaakt met paleisdienaar Cang Lu, een jongen met bovennatuurlijke gave, komt ze een complot op het spoor dat haar leven, dat van de keizer en zelfs van het hele rijk bedreigt. Eindelijk kan ze een rol van belang spelen.

Maar om haar land te redden moet Mei Lin alles opgeven wat ze lief heeft en zich verbinden met haar grootste vijand. Toch is het Cang Lu die uiteindelijk het grootste offer brengt. 


30 december 2012 - 00.52: Wow, ik laat het even bezinken. Later op de dag schrijf ik er even over.

30 december 2012 - 11.49:
Wat een verhaal. Een meisje dat in een aantal weken tijd opgroeit naar een vrouw. Met alle verantwoordelijkheden erbij. Zij die niets wist tot een vrouw die beslissingen neemt waar mannen versteld van staan.

Het boek leest heerlijk weg. De sfeer die beschreven wordt is voelbaar en je wilt je weg trekken in bepaalde plekken. Je wilt proeven en ruiken, maar je leeft mee.

De hoofdrolspeelster, Mei Lin die gewend is alles te hebben en te krijgen wat ze wilt. Die niets hoeft te doen, leert wat het echte leven is en handelt erna. Haar begeleider op deze weg,  Cang Lu, ziet de verandering, maar merkt deze ook in zichzelf. Beiden doen ze een opoffering. Hij verliest wat hem het dierbaarste is en zij leert het leven kennen. Beiden handelen in belang van een ander en eindigen met verschillende soorten geluk.

Ik ben benieuwd hoe het leven verder gaat voor de Mei Lin.
---
Sophie Lucas is geboren in 1980. Haar naam is een pseudoniem als voorbereiding op mogelijke vertalingen van haar boeken.
Haar boeken zijn altijd op historische gegevens gebouwd.
In het dagelijkse leven is zij arts en schrijft ze daarnaast haar boeken.
Meer informatie over Sophie Lucas is te vinden op:

---
©2012 (1e dr. januari en 2e dr. april)
Uitgeverij De Boekerij

ISBN: 9789022560228
Paperback; 480 pagina’s

(G2001/05)

Geen opmerkingen: