Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 22 februari 2015

Guillermo del Toro & Chuck Hogan: De meester; de val

3 van 5 sterren

Het vervolg op "De Meester", een boek over het gevecht tussen vampieren en de mensen.
De hoofdrolspelers Zack, Eph, Nora, Fet en Setrakian hebben het nu nog moeilijker. Steeds meer mensen verdwijnen en Eph en de groep vechten voor hun leven. Kelly, de moeder van Zack, wilt haar zoon en probeert hem ook te krijgen. Maar er zijn nieuwe spelers in het spel. Gus en zijn jagers die opgetrommeld zijn door De Ouden om te zoek naar Setrakian. De Ouden en Setrakian weten dat de vijand van hun vijand de grootste vijand is en in dit geval hun vriend kan zijn.
Setrakian gaat opzoek naar het boek dat nodig is om de antwoorden te vinden. Maar De Ouden hebben weinig tijd. De Jonge heeft zijn doel verhoogd en zijn geldschieter heeft hij niet meer nodig.
De tijd dringt en Setrakian en zijn team kunnen alle hulp gebruiken die er is.
Maar als dan ook Zack verdwijnt, is de vraag of Eph de spanning nog aan kan. Want waar vechten ze nu nog tegen en wat is het doel van De Jonge? Maar het belangrijkste wat doet de oude vijand van Setrakian in dit spel?

Het verhaal kwam voor mij traag opgang. Ik had verwacht dat het me mee zou slepen. Maar ook dit boek bezorgde me nachtmerries. Alleen kon ik dit boek wat makkelijker opzij zetten dan deel 1. Het verhaal neemt je op sommige momenten niet mee en andere momenten laat het je bibberen.
Nu ik dit boek zo bekijken en overdenk, vind ik vier sterren te veel. Drie sterren is net voldoende. Het verhaal is er en er is spanning, maar je mist een gedeelte. Want wie heeft De Ouden naar de nieuwe wereld gehaald of hebben ze hier altijd bestaan? Er zijn zoveel vragen en hiaten. En wat ik zeg. Ik kon het boek te makkelijk opzij leggen.
Het heeft wel wat spanning (genoeg om nachtmerries te bezorgen), maar niet genoeg om de spanning omhoog te krijgen naar de top. Daarnaast zijn sommige gevechten goed uitgeschreven en andere (vooral tussen Nora en de vampiers) zijn te kort.
Drie sterren is dus genoeg en vier sterren is te veel.
---
Guillermo del Toro geboren in 1964 in Guadalajara Jalisco te Mexico is een filmregisseur van Fantasy en Horror. Hij wordt ook als Fantasy/Horror auteur beschouwd omdat zijn scripts zo echt zijn.
Hij is opgegroeid met zijn katholieke oma en de interesse in het regisseursvak. Hij leert eerst alles over make-up en heeft tien jaar lang de supervisie hierover bij verschillende Mexicaanse producties. Hij heeft zelfs zijn eigen bedrijf in dit vak Necropia genaamd. Zijn eerste doorbraak als regisseur is met de film Cronos in 1993. Het wordt goed ontvangen en wint verschillende prijzen, waaronder de week criticus prijs in Cannes. Del Toro besluit naar Hollywood te gaan, maar al snel gaat hij terug naar Mexico om de hoge eisen van Hollywood te ontvluchten. In 2002 keert Del Toro naar Hollywood terug en nu met succes. Hellboy en Blade II komen met succes uit zijn studio.
Meer informatie over Guillermo del Toro kunnen jullie vinden op de onderstaande sites:

Over Chuck Hogan is weinig bekend. Hij leeft in Boston en is een auteur bekend van verschillende boeken zoals The Killing Moon, Devils in Exile en The Town. Deze laatste werd door Stephen King uitgeroepen tot 1 van de 10 beste uitgebrachte boeken van dat jaar. Samen met Del Toro is hij schrijver van "De Meester"- serie.
De informatie komt van:
---
Overige boekinformatie
©2010 Guillermo del Toro & Chuck Hogan
The Fall-William Morrow, imprint of HarperCollins Publishers
©2010 Marjolein van Velzen-Uitgeverij De Vliegende Hollander imprint of Dutch Media Uitgevers bv.
Omslagontwerp Wouter van der Stuys
Omslagillustratie Arcangel Images/Image Store
ISBN 9789049501600

Opdrachten:
Deze is voor Lorenza- met alle liefs-GDT

Voor mijn vier favorieten-CH


Geen opmerkingen: