Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 22 februari 2015

Bert Benson: Dreiging van de H-mannen

3 van 5 sterren

De Euro-5 wordt ingeschakeld om een smokkelboot op te sporen en aan te houden. De boot vaart hard en heeft een apart wapen aan boord. Als Peter de Vos en zijn bemanning de boot hebben gepakt, vinden ze daar een aparte smokkelwaar, namelijk plutonium. Een zwaar materiaal dat in verkeerde handen ontzettend gevaarlijk is. Samen met de politie gaat de Euro-5 bemanning op onderzoek uit en komen op het spoor van een professor die een serum heeft gemaakt die mensen weerloos maakt, maar die wel naar hun eigen bekwaamheid kunnen handelen. Hun morele intelligentie is echter uitgeschakeld.
De Euro-5 wordt al snel betrokken bij het oplossen van wereldrampen en komt daarbij zelf ook nog in gevaar. Als dan ook nog blijkt dat een voormalige assistent van de Professor achter de aanslagen zit en het serum in bezit heeft wordt het nog erger. Want wat zijn de plannen met het plutonium?
Euro-5 gaat op onderzoek uit, met gevaar voor het leven van de bemanning en voor het schip de Euro-5, want wat is het beste wapen dat je kunt hebben om de wereldmacht te krijgen? Maar De Vos is niet voor één gat te vangen en weet dit tot een goed einde te brengen.

Waardering:
Jeugdsentiment. Vroeger verslont ik deze boeken. De boeken zijn uit beeld geraakt totdat ik een aantal jaar terug de boekenreeks op Marktplaats vond. Toen werd de oude liefde weer aangewakkerd. Ik was benieuwd of de boeken nog net zo leuk waren als vroeger en ik moet zeggen dat het niet is veranderd. Tuurlijk de tijd is anders en er zijn nu andere mogelijkheden, maar het idee achter deze verhalen scheelt niet veel.
De taalfouten in het boek is jammer. Hier en daar zijn wat foutjes ingeslopen, maar dat mag de pret niet drukken. Voor een jeugdboek met zo enn plot is een drie ster voldoende. Het is een boek dat je lekker even tussendoor leest en waar je niet bij hoeft na te denken.

Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Kluitman

111 pagina’s; e-book

(G2013/07)

Geen opmerkingen: