Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 1 maart 2014

Kerst Huisman - Mysteries In Friesland


Mysteries In Friesland
Mysteries In Friesland by Kerst Huisman
My rating: 3 of 5 stars

In Mysteries in Friesland worden een aantal gebeurtenissen en misdaden beschreven die nooit zijn opgelost en die soms nu nog tot de verbeelding spreken en waarover nog steeds verhalen de ronde doen.
Zo wordt er een verhaal vertelt over een nymfomane Jodin die in de tweede wereldoorlog met haar doen en laten het verzet maar vooral haar beschermers in gevaar bracht, over het Vikingschat uit Winsum waar men het vermoeden heeft dat het een vervalsing is en over de uitvinding van Johannes Wardenier die een motor had uitgevonden die uiteindelijk nooit is gezien. Vele verhalen zijn uit overlevering en kunnen niet meer worden achterhaald. Maar toch zijn er vele verhalen geschreven over de verhalen die Kerst Huisman in zijn bundel heeft geplaatst. Huisman refereert in zijn boek naar de verschillende boeken. Zo kan je het verhaal nog verder lezen als je het je mocht interesseren.
---
Het is een lekker boek om tussendoor te lezen. Het zijn korte verhalen, leest makkelijk weg en het vertelt wat over een stuk geheime geschiedenis van Friesland. Huisman heeft Adelmund goed aangevuld met zijn boek "Mysteries van Friesland".
Verwacht echter niet te veel diepgang in de verhalen. Het zijn verhalen die de ronde doen en waar boeken en artikelen over zijn geschreven. Het is historisch en informatief. Geheimzinnig? Ja, maar vooral omdat daders en antwoorden niet meer te achterhalen zijn.
---
Over de auteur is weinig te vinden. Via de onderstaande sites kan je wat meer vinden:
https://www.crimezone.nl/web/Auteur/Kerst-Huisman.htm#.UxIkaPl5Pw8
http://www.historischtijdschriftfryslan.nl/De_auteurs
---
Boekinformatie:
© Kerst Huisman; A.W. Bruna Uitgevers B.V.; Utrecht
Omslagontwerp: Wil Immink
ISBN: 978 90 229 9199 2

[G2014/05]


View all my reviews

Geen opmerkingen: