Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 16 maart 2014

Glenn Cooper: Boek der doden


Boek der doden
Boek der doden by Glenn Cooper
My rating: 5 of 5 stars

Wat betekent vrije wil nog als ons lot al eeuwen vastligt? New York lijkt geteisterd te worden door een seriemoordenaar. Het enige wat de Doomsdag-slachtoffers linkt, is een witte briefkaart met daarop een doodskist, hun naam en de dag waarop ze zullen sterven. Will Piper, profiler bij de FBI, wordt samen met de jonge, ambitieuze Nancy op de vreemde zaak gezet. Op geen enkele manier kan er een verband tussen de moorden gelegd worden, totdat een kleine aanwijzing naar het zeer geheime Area 51 in de woestijn van Nevada leidt. Daar hoort Will een verhaal dat zijn anders zo nuchtere en licht sceptische kijk op de wereld volledig op zijn kop zet.
Eind jaren veertig maakten de Britse president Churchill en de Amerikaanse president Truman een afspraak over een bijzondere ontdekking. Al sinds de middeleeuwen blijkt er een bibliotheek te bestaan waar het grootste geheim van de mensheid bewaard wordt. Als dat uitkomt, zal de paniek o de wereld niet te overzien zijn.

Het boek is subliem geschreven. De spanning van de moorden, de emoties tussen de hoofdpersonen alles is voelbaar. Soms zie je dingen aankomen, maar toch weet Cooper je weer een andere richting op te laten slaan en brengt je soms in frustratie.
het boek is voor mij 5 sterren waard omdat ik niet meer kon wachten om het verder te lezen. uit eindelijk ben ik, ook doordat ik toch wakker was, midden in de nacht verder gaan lezen tot het boek uit was. Fantastisch.
---
Glenn Cooper is geboren in New York City en groeide op in de buurt van White Plains. Hij studeerde af in archeologie en behaalde daarna zijn dokter training met als specialisatie Interne geneeskunde en infectieziektes. Hij ging werken in als onderzoeker in de farmaceutische industrie. Na 18 jaar CEO bij een biochemisch bedrijf begon hij in 1994 als scriptschrijver. Hij begon zich te interesseren voor films en ging studeren voor filmproducent.
In 2006 begon hij boeken te schrijven.
http://www.glenncooperbooks.com/#home
https://www.goodreads.com/author/show/2902232.Glenn_Cooper
https://www.crimezone.nl/web/Auteur/Glenn-Cooper.htm
---
Boekinformatie:
©2009 Glenn Cooper; Harper, An Imprint of HarperCollinsPublishers
Library of the dead
©2010 A.W. Bruna Uitgevers B.V.; Utrecht

Vertaling: Rick Borgers
Omslagbeeld: ©Jacob Rodriguez (achtergrond)/©Olga Lis (veer)
Omslagontwerp: Will Immink Design
Dutch Translation rights arrenged with Sandra Dijkstra Literary Agency

ISBN: 978.90.229.9609.6
335 Pagina's; Paperback

(G2012/09:)

View all my reviews

Geen opmerkingen: