Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 16 maart 2014

Douglas Preston: Krater


Krater
Krater by Douglas Preston
My rating: 4 of 5 stars

Op een heldere nacht in Maine zien de vriendinnen Jacky en Abbey een meteoriet inslaan. Samen gaan ze op zoek naar de krater, die ze ontdekken op een naburige eilandje.
Aan de andere kant van de wereld werkt CIA-agent Wyman Ford undercover in Bangkok om de herkomst van een raadselachtige radioactieve steensoort te achterhalen. Zijn speurtocht brengt hem naar het grensgebied van Thailand en Cambodja, waar hij een opmerkelijke ontdekking doet. De steen is afkomstig uit een mysterieus gat dat niet veroorzaakt is door de inslag van een meteoriet, maar juist door iets wat met onmenselijke krach naar buiten is geknald.

Wat is in staat dwars door de aarde te schieten? En, belnagrijker nog, wie heeft het afgevuurd?

---
Douglas Preston geboren in Cambridge, Massachusetts in 1956. Hij is het jongere broertje van Richard Preston, ook een auteur waaronder van Micro.
Douglas Preston studeerde, na verschillende afwijzingen van de Stanford Universiteit, af aan de Pomona College. Hij volgde daar verschillende vakken, namelijk wiskunde, scheikunde, natuurkunde, geologie, biologie, antropologie en astronomie, om uiteindelijk te eindigen met Engelse literatuur.
Na zijn opleiding ging hij als editor werken bij het Amerikaanse museum voor Natural History in New York. Hij groeide door als auteur en werd uiteindelijk publicatiemanager. Tevens was hij leraar Non-Fictie aan Princeton. Tijdens zijn werk bij het museum kwam zijn boek "Dinosaurs in the attic" uit. Een non-fictie die door een jonge opkomende editor werd behandeld. Preston gaf deze jonge editor een nachtelijke tour door het museum en het idee van The Relic werd geboren. De jonge editor was Lincoln Child.
In 1986 besluit Preston New York te laten voor wat het is en verhuist naar Santa Fe, waar hij zich volledig richt op het schrijven. Een klein succes wat hij boekt is het non-fictie boek "Cities of gold". Over de Coronado route op zoek naar het goud. De research voor het boek heeft Preston gedaan met Walter W. Nelson. Samen zijn ze de route gaan volgen door Arizona en New Mexico. Na dit boek volgden meer publicaties over het Zuidwesten van de Verenigde Staten.
In de jaren 90 ontstaat er een hernieuwende samenwerking tussen Preston en Lincoln Child. Samen beginnen ze fictie te schrijven en ze starten met hun eerste idee. The Relic is geboren. Hierna volgden meerdere boeken van hun gezamenlijke hand.
In 2000 besluit Preston met zijn gezin naar Italië te verhuizen. In Florence wilt hij zich richten op het schrijven van een moordmysterie, maar hij raakt daar gefascineerd in een seriemoordenaar.
Samen met Mario Spezi schrijft Preston een boek over deze seriemoordenaar genaamd Het monster van Florence. Ook het boek krijgt deze titel. Het wordt een bestseller en wint verschillende prijzen zowel in Italië als in de Verenigde Staten.
Naast zijn samenwerking met Child en zijn verschillende solo boeken, schrijft Preston ook voor diverse tijdschriften en is hij lid van verschillende gildes. Daarnaast is hij Doctor of Letters aan Pomona College.
Meer informatie kan je vinden op:
http://www.prestonchild.com/bios/pres...
https://www.goodreads.com/author/show...
---
©2009 Spelendide Mendax, Inc. Original publisher of the work: Tom Doherty Associates, LLC
Impact
©2012 3e druk
©2010 1e druk
Uitgeverij Luitingh~Sijthoff BV, Amsterdam

Vertaling: Marjolein van Velzen
Omslagontwerp: T.B. Bone
Omslagfotografie: Jill Battaglia/Arcangel Images/Hollandse Hoogte

ISBN: 978.90.210.1236.0
319 pagina's; Pocket


(G2012/07)

View all my reviews

Geen opmerkingen: