Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 16 maart 2014

Carlos Ruiz Zafón: Het spel van de engel


Het spel van de engel
Het spel van de engel by Carlos Ruiz Zafón
My rating: 5 of 5 stars

In het turbulente Barcelona van de jaren 20, krijgt de jonge broodschrijver David Martin, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is. Een boek dat ede wereld zal veranderen.
De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog. David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux Aeterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli, Davids opdrachtgever, en geschreven door ene Diego Marlasca.
Ooit behoorde Davids his met de toren toe aan de onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden.
---
Het vervolg op 'Schaduw van de wind' of gewoon een losstaand verhaal met bijrollen voor de hoofdrolspelers uit 'Schaduw van de wind'. Hoe dan ook het verhaal is apart en geniaal geschreven. een genot om te lezen.
Zafón laat zien dat elk verhaal een prijs kan hebben voor zowel de lezer als de schrijver. Maar hoe dan ook een goed verhaal kan een lezer meenemen naar onbegrensde mogelijkheden.
---
De in 1964 te Barcelona geboren Carlos Ruiz Zafón schrijft al op jeugdboeken. Toen hij in 2001 begon met "De schaduw van de wind" had hij zijn eerste volwassenen boek geschreven.
Dit boek bracht hem de bekendheid van ruim 11 miljoen boeken in meer dan 40 landen in in bijna net zo veel talen vertaald. De diverse prijzen die Zafón heeft gewonnen geeft ook aan dat hij een auteur op niveau is. Dit komt ook terug in zijn manier van verhaalbeschrijving.
Zafón woont een deel van het jaar in Barcelona en een deel van het jaar in Los Angeles. Zijn hart gaat echter uit naar Spanje en dat komt terug in zijn boeken waar hij de verhalen laat afspelen in Barcelona of andere steden en dorpen in Catalonië.
Op de hieronder staande websites is meer informatie te vinden over de auteur.
https://www.goodreads.com/author/list...
http://www.carlosruizzafon.co.uk/
http://www.zafon.nl/web/Home.htm
---
©2008 Carlos Ruiz Zafón; Dragonworks S.L.; Editoral Planeta, SA
El Juego del Ángel

©2009 Uitgeverij Signatuur, Utrecht en Nelleke Geel, Tramvia Bau B.V.

Vertaling Nelleke Geel
Omslagontwerp/-iilustratie: Wil Imminnk Design
Omslagbeeld: Getty Images (man en meisje)- Fondo F Català-Roca/Archivo fotogràfico AHCOAC (achtergrond)
Foto auteur: Nadine van den Berg
Foto's binnenwerk 1e en 2e akte: Mark Rusher
Foto binnenwerk 3e akte: Colita
Typografie: Pre Press B.V. Zeist
Druk- en bindwerk: Bercker, Kevelaer

ISBN:978.90.5672.315.6
552 pagina's; Hardcover

(G2011/24)


View all my reviews

Geen opmerkingen: