Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 16 maart 2014

Clive Cussler: Atlantis ontdekt


Atlantis ontdekt
Atlantis ontdekt by Clive Cussler
My rating: 4 of 5 stars

Inhoud: 1958, september; Een walvisvaarder ontdekt een spookschip met een lading antieke kunstvorwerpen met als pronkstuk een waardevolle schedel.
2001; Een groep onderzoekers komt om nadat ze een grot ontdekken met inscripties. In hetzelfde jaar wordt Dirk Pitt en zijn team worden op zee aangevallen door een vaartuig dat al lang geleden vernietigd zou zijn. Het gaat om een oude, maar nog zeer effectieve nazi-onderzeeër.

Pitt weet te ontsnappen, maar de vreemde verschijning laat hem niet los. Hij komt op het spoor van een oeroud mysterie en komt de drie verschillende zaken bijeen tegen. Pitt merkt dat er een verband is en dat hem leidt naar een duivelse vijand. Een vijand die het Vierde Rijk wil stichten. Tenzij Dirk Pitt dat weet te verhinderen…
---
Ik heb dit boek gelezen in 2000. Nu heb ik het herlezen. In 2000 was ik onder de indruk door de schrijfstijl en het verhaal zelf. Ik beleefde het verhaal zelf. Nu met meer "leeservaring" vind ik het verhaal nog leuker.
Het verhaal is goed opgebouwd en heerlijk geschreven. Het leest als een speer. De humor en actie volgen elkaar op zonder dat het elkaar in de weg loopt. De chronologische opbouw maakt dat het verhaal te volgen is en de geschiedenis dat in het verhaal is verwerkt, verduidelijkt passages en maakt het juist niet moeilijker.
De verhalen en personages van Cussler zijn als oude vrienden die weer langskomen om hun avonturen te vertellen.

Het boek opnieuw in 2011 gelezen als tussendoor boek en om te kijken of ik het boek wilde behouden in mijn boekenkast. Het stelt met nog steeds niet teleur als ik Clive Cussler.
---
Clive Cussler is geboren in 1931 te Aurora Illinois en opgegroeid in Alhambra California. De laatste plaats was voor hem het belangrijkste in verband met de zee waar het aan lag.
Cussler ging twee jaar naar de universiteit toen de plicht riep en hij naar Korea ging voor de oorlog. Hij werd uiteindelijk sergeant en vliegtuigtechnicus. Na zijn diensttijd ging hij in de reclame werken. Eerst als copywriter en later als creatieve directeur. Voor het schrijven van diverse reclames voor tv en radio heeft Cussler een prijs op Cannes gewonnen.
In 1965 begon Cussler te schrijven.
Tevens is hij oprichter van NUMA een instelling die zich bezig houdt met maritieme en marine geschiedenis en het vinden van spullen van historische waarden zodat ze tentoongesteld kunnen worden bij non-profit orgnisaties.
Meer informatie over Clive Cussler, zijn boeks en NUMA is te vinden op een van de onderstaande sites:
http://www.clive-cussler-books.com/
http://www.crimezone.nl/web/Interviews/Artikel/Dossier-Clive-Cussler.htm
---
Overige boekinformatie:
©1999 Clive Cussler; G.P. Putman's Sons, New York
Atlantis found

©2000 The House of Books
Vertaling: Pieter Cramer & Wim Sanders
omslagontwerp: Sjef Nix
Omslagdia: Zefa

ISBN: 90.5108.389.0
448 pagina's; paparback

(G2011/20)

View all my reviews

Geen opmerkingen: