Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 16 maart 2014

Nicolas D'Estienne D'Orves: Kinderen van het kwaad


Kinderen van het kwaad
Kinderen van het kwaad by Nicolas D´Estienne D´Orves
My rating: 4 of 5 stars

Duitsland 1995. Op dezelfde dag worden 4 mannen gevonden. Ze liggen naakt in foetushouding, met een gebroken ampul cyaankali in hun mond en een afgehakte rechterhand. Één ding is zeker: de mannen zijn alle 4 geboren in een lebensborn-tehuis, een van de mensenfokkerijen waar de SS kleine superariërs geboren liet worden - om zo hun droom van een puur Arisch ras te verwezenlijken. De Duitse regering stopt de zaak in de doofpot.
Parijs 2005. Anaïs, een jonge journaliste, wordt benaderd door de rijke Noorse verzamelaar Vidkun Venner. Venner, die gefascineerd is door de naziperiode, heeft een koffer ontvangen met daarin 4 gemummificeerde rechterhanden. Hij vraagt aan Anaïs om hem te helpen zoeken naar de oorsprong van dit lugubere pakket. Zo begint een gevaarlijke en schokkende zoektocht door Europa naar het Lebensborn-experiment.

Algauw stapelen de verdachte gebeurtenissen zich op. Dossiers worden gestolen, getuigen weigeren te praten en anderen verdwijnen simpelweg. Hoe meer Venner en Anaïs ontdekken, hoe grimmiger het onderzoek wordt. Want is het Lebensborn-experiment wel geëindigd bij het einde van de Tweede Wereldoorlog?

---
Over de auteur is niets bekend.
---
Boekinformatie:
©2007 Xo Éditions
Les orphelins de mal
©2008 (1e dr. april) De Boekerij bv. Amsterdam, Mynx is een imprint.

Vertaling: Hans van Cuylenborg
Omslagillustratie: Studio Jan de Boer

ISBN: 978.90.225.4926.1
494 pagina's; paperback

(G2012/11)

View all my reviews

Geen opmerkingen: