Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 16 maart 2014

Dan Brown: Het Bernini Mysterie


Het Bernini Mysterie
Het Bernini Mysterie by Dan Brown
My rating: 4 of 5 stars

Robert Langdon vindt bewijzen dat 's Werelds machtigste geheime broederschap, de Illuminatie, nog steeds springlevend is. Al snel komt hij erachter dat deze broederschap, een terreurorganisatie in haar puurste vorm, het plan heeft opgevat haar grootste vijand, de Katholieke kerk, een beslissende slag toe te brengen.
het Vaticaan kiest een nieuwe paus. Rome wemelt van de pers en onder het conclaaf tikt een tijdbom ongenodigd door. Robert Langdon zal al zijn kennis van de Illuminatie nodig hebben om de bom onschadelijk te kunnen maken.
Zijn race tegen de klok volgt een spoor dat honderden jaren oud is en voert hem langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen, met als einddoel een verloren gewane plek die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.
---
Geboren in 1964 is Dan Brown opgegroeid op het terrein van de Phillops Exeter Academie, een kostschool voor rijke mensen. Zijn vader was daar wiskundeleraar en zijn moeder schreef muziek voor de orgel. Brown was al vrij vroeg gefascineerd door de paradox tussen wetenschap en religie. Hij studeerde af in kunstgeschiedenis en gaf later les als Engelse leraar. Tevens was hij muzikant voordat hij zich volledig richtte op het schrijven.
Hij is auteur van verschillende genomineerde en prijswinnende boeken, waarvan sommige ook zijn verfilmd. Zijn boeken zijn in meer dan 50 talen vertaald en er verkochten meer dan 200 miljoen exemplaren over de hele wereld.
Meer informatie kan men vinden op:
http://www.danbrown.com/
http://www.danbrown.nl/
---
Boekinformatie
©2000 Dan Brown
Angels and Demons
©2009 Uitgeverij Luitingh~Sijthoff B.V. Amsterdam
©2003 1e druk

Vertaling: Josephine Ruitenberg
Omslagontwerp: Wouter van der Struys
Omslagfotografie: Motion Picture Artwork and Photography
©2009 Columbia Pictures Industries Inc.

ISBN: 978.90.245.3036.6
464 pagina's; Paperback

(G2012/12)




View all my reviews

Geen opmerkingen: