Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 23 augustus 2014

Nicolet Steemers: Het hart en de moordkuil


Het hart en de moordkuil
Het hart en de moordkuil by Nicolet Steemers
My rating: 3 of 5 stars

De vijftienjarige Louise zorgt voor haar humeurige vader Herbert Oostdijk, bekend beeldend kunstenaar. Dat hij op de wachtlijst staat voor een harttransplantatie weerhoudt hem er niet van te roken, te drinken en het met vrouwen aan te leggen. Verder dreigt het een saaie zomer te worden voor Louise, spelend op een versleten gitaar die klinkt als een schoenendoos met elastieken. Daar komt verandering in als een ongenode gast op de opening van Herberts expositie verschijnt, en de kunstschilder een hartaanval bezorgt. Hij belandt in het ziekenhuis, in afwachting van een donorhart. Een nieuw hart brengt letterlijk en figuurlijk een nieuw leven met zich mee, maar ook een fatale dreiging.'
---
Mijn eerste kennismaking met Steemers. Het boek verbaasde me. Het kwam lastig op gang, maar het houd je wel in je greep.
Door de gebeurtenissen wordt er een beeld geschapen, maar door de verschillende wendingen wordt je op het verkeerde been gebracht. Zelfs als je vermoedens hebt weet Steemers je weer naar een ander eind te brengen waardoor je in de war raakt.
Steemers kent de kunst van het vertellen. Het verhaal loopt zonder dat je het idee hebt dat het is begonnen. Maar Steemers neemt je mee naar een verrassend eind. Haar schrijfstijl heeft me wel nieuwsgierig gemaakt.
---

(G2008/27)

View all my reviews

Geen opmerkingen: