Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 23 augustus 2014

James Herbert: Duivelsgraf


Duivelsgraf
Duivelsgraf by James Herbert
My rating: 3 of 5 stars

Bij de begrafenis van een beroemde Hollywood-ster is ook Joseph Creed aanwezig. Joseph is foto-journalist. Dag en nacht ligt hij op de loer om sensationele plaatjes te schieten.
Creed mag dan een fotograferende aasgier zijn, hij is goed in zijn vak. Hij aarzelt dan ook geen moment om na de begrafenis met zijn camera een vreemde man te betrappen die op ziekelijke wijze het verse graf schendt. Creed is razend benieuwd naar de identiteit van deze persoon, want hij lijkt sprekend op de beruchte kindermoordenaar die tientallen jaren geleden werd opgehangen...
Korte tijd later wenst Creed dat hij nooit aan zijn speurtocht naar de onbekende grafschenner was begonnen. Tot bloedens toe verwond, verbijsterd en doodsbang moet Creed erkennen dat duistere krachten van zijn geest bezit hebben genomen. Creed kan geen weerstand bieden aan hun lage, dierlijke verlangens.
Maar de demonen zijn vermoeid. De eeuwen en het kwaad dat zij hebben gesticht hebben hun tol geƫist. Zij zijn moe, en kwaad op Creed, gruwelijk kwaad...
---
Omdat ik, toen ik het boek las, nog geen (echte) beoordelingen en mening gaf over boeken is het voor mij niet mogelijk om nu een juiste waardering aan het boek te geven. Ik hoop in de aankomende jaren tijd te vinden om oude boeken weer op te pakken om opnieuw te lezen, zodat ik ook deze boeken een juiste waardering kan geven.
---
Overige boekinformatie:
Creed
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf (1990)
ISBN : 90.269.7164.8
285 pagina’s; Paperback


(G2008/02)



View all my reviews

Geen opmerkingen: