Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 1 maart 2015

Tisa Pescar: Alfa

- ‘Ik weet wat je ben.’ Dat wist hijzelf ook heel goed, dat hoefde niemand hem te vertellen. Vader, zoon, echtgenoot, meervoudig minnaar en… nog iets. En op dat laatste doelde de onbekende die tot hem gesproken had natuurlijk. pg. 7 -

Radu Lupescu is in Roemenië om een college te geven. Daar tijdens zijn college roept iemand hem en vertel hem dat de persoon weet wie hij is. Radu is even van zijn stuk gebracht en als hij na het college – dat ’s avonds plaats vindt- in zijn woning komt, staat daar alles klaar. Het licht, het bed alles is opgeruimd ondanks dat hij niemand heeft vertelt dat hij zou komen na zoveel jaar.
Na gerust te hebben vindt Radu een brief en start er een avontuur dat hem tot het uiterste brengt en hem en zijn familie mogelijk in gevaar brengt. Als er dan ook nog een studente op zijn pad komt met wie hij een aparte band krijgt en het gevaar komt alleen maar dichterbij, weet hij dat hij voor eens en voor altijd hier een einde aan moet maken.

Vier sterren voor dit boek terwijl het makkelijk 5 sterren had kunnen zijn. Omdat ik een paar elementen mis. Het belangrijkste element dat ik mis is de spanning waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten en je het boek wilt uitlezen, misschien wel verslinden. De spanning is heerlijk en goed, maar laat mij met een onbevredigend gevoel achter. Hoewel ik dit boek niet voor het slapen gaan zou lezen. Want daarvoor is spanningsklif net iets te dichtbij.
Daarnaast laat Pescar me achter met een onvoltooid verhaal. Het lijkt alsof het boek niet af is en dat er een hoofdstuk mis. Het afsluitende hoofdstuk. Het boek is een open einde en hierdoor verlang je naar meer. Je wilt meer.

De vier sterren komen vooral voort uit dat het verhaal zelf duidelijk en begrijpbaar is en het zit vol met aparte wendingen. Het onderwerp is apart, maar heel mooie en intrigerend. De taal is duidelijk en het verhaal bevat geen moeilijke woorden. Het verhaal loopt.
Geografisch klinkt het allemaal heel logisch. De bossen en de beschrijvingen van de verschillende landen klinken alsof Tisa Pescar er zelf heen is geweest om alles te controleren. En om plekken te ontdekken die ze kan gebruiken in haar boek.
De personages maken onderling een mooie en strijdvaardige indruk, vullen elkaar aan, maar je merkt dat er wat speelt.

---
Tisa Pescar is geboren in 1967 te Rotterdam. Van kinds af aan schrijft ze verhalen.
In 1997 gaat ze in een commune wonen in Frankrijk. Dit leven brengt haar op ideeën.
In 2003 komt haar eerste boek uit en sindsdien brengt ze boeken, maar ook korte verhalen uit via Parelz. Andere boeken van haar zijn Jachtmaan, Wolfmaan en heksenmaan.

Meer te lezen over Tisa en haar boeken? Kijk op:

---
©2013 Tisa Pescar; Uitgeverij Luitingh~Sijthoff B.V. Amsterdam
Omslagontwerp: Karel van Laar
Omslagillustratie: Marco Lap
Foto auteur: Fotostudio Jacobson

ISBN: 978.90.245.6023.3
288 pg. ; Paperback


Opdracht: voor het sterrenmeisje van Cluj en de man die weet wie ze is.


Geen opmerkingen: