Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

dinsdag 25 februari 2014

Preston & Child: Dodenboek


Dodenboek
Dodenboek by Douglas Preston
My rating: 4 of 5 stars

FBI-agent Pendergast is een van de meest ontwapenende personages in de misdaadliteratuur. Maar hij heeft een gedreven, dodelijke vijand, die hem al zijn hele leven achtervolgt: zijn levensgevaarlijke, maar geniale broer Diogenes.
Diogenes stuurt het New Yorkse Museum of Natural History haar gestolen juwelencollectie terug... tot stof vermalen.
Om de pr-nachtmerrie te bezweren, besluit het museum de Tombe van Senef te heropenen, een populair artefact tot zijn verzegeling in de jaren dertig van de twintigste eeuw.
De catastrofale gala-opening legt de grondslag voor een even onvermijdelijke als epische eindstrijd tussen de gebroeders Pendergast...
---
Eindelijk meer duidelijkheid. Nu komt eindelijk een stuk geschiedenis naar boven dat altijd in de voorgaande boeken onder het oppervlak dreef.
Veel kan ik niet vertellen op dit moment omdat mijn reviews niet erg uitgebreid waren.
---
* Douglas Preston geboren in Cambridge, Massachusetts in 1956. Preston studeerde af, na verschillende afwijzingen van de Stanford Universiteit.Na zijn opleiding ging hij als editor werken bij het Amerikaanse museum voor Natural History in New York. Hij groeide door als auteur en werd uiteindelijk publicatiemanager. Tevens was hij leraar Non-Fictie aan Princeton. Tijdens zijn werk bij het museum kwam zijn boek "Dinosaurs in the attic" uit. Een non-fictie die door een jonge opkomende editor werd behandeld. Preston gaf deze jonge editor een nachtelijke tour door het museum en het idee van The Relic werd geboren. De jonge editor was Lincoln Child.
In 1986 verhuist Preston naar Santa Fe, waar hij zich volledig richt op het schrijven. In de jaren 90 ontstaat er een hernieuwende samenwerking tussen Preston en Lincoln Child. Samen beginnen ze fictie te schrijven en ze starten met hun eerste idee. The Relic is geboren. Hierna volgden meerdere boeken van hun gezamenlijke hand.In 2000 besluit Preston met zijn gezin naar Italië te verhuizen. Maar komt uiteindelijk weer terug naar de Verenigde Staten.
Naast zijn samenwerking met Child en zijn verschillende solo boeken, schrijft Preston ook voor diverse tijdschriften en is hij lid van verschillende gildes. Daarnaast is hij Doctor of Letters aan Pomona College.
Meer informatie kan je vinden op:
http://www.prestonchild.com/bios/preston/Douglas-Preston;art63,97
https://www.goodreads.com/author/show/12577.Douglas_Preston

* Lincoln Child werd geboren in Westport, Connecticut. Al op vrij jonge leeftijd was hij in schrijven geïnteresseerd en schreef dan ook al korte verhalen. Child studeert af aan de Carleton College in Northfield, Minnesota in Engels. In 1979 gaat hij naar New York om als uitgever te werken. Hij wordt editor assistent bij de St. Martin's Press. In de jaren die volgen klimt Child op in de hierarchische ladder en wordt uiteindelijk in 1984 editor. Tijdens de periode bij St. Martin's Press heeft Child vele genres onder ogen gehad. Daarnaast schreef hij ook verschillende verhalen.
In 1987 maakte hij een overstap naar Metlife. Daar deed hij technische programmering en systeem analyses.
Naast het schrijven van zijn eigen verhalen, ontstond er een samenwerkingsverband tussen Child en Preston waaruit een over de hele wereldberoemde karakter is ontstaand uit een nog spectaculairder serie: De Pendergast-serie.
Meer informatie over Child is te vinden op de onderstaande sites:
http://www.prestonchild.com/authors/child/Author-Bios-Lincoln-Child;art62,96
https://www.goodreads.com/author/show/11091.Lincoln_Child
---
Boekinformatie:
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: The book of dead
ISBN: 90.245.5790.9
431 pagina's; Paperback


(G2007/04)

View all my reviews

Geen opmerkingen: